Ring og book tid eller få svar på dine spørgsmål:33 33 89 90

Fjernelse af visdomstænder i København K

Et kirurgisk indgreb i munden indbefatter mange ting, såsom fjernelse af en visdomstand, kirurgisk behandling af tandrodsbetændelse (parodontitis), rodspidsamputationer, implantatindsættelse mm.

Visdomstandoperation i KØBENHAVN:

En visdomstand skal ikke fjernes, bare fordi det er en visdomstand. Sidder tanden normalt i tandrækken og er sund uden hul eller defekter i knoglen, er der ikke nogen grund til at fjerne denne. Det er ikke visdomstænderne, der presser på resten af tænderne og får dem til at overlappe i fronten. Det kan ske, selv om man fjerner visdomstænderne.

Man fjerner en visdomstand, hvis der er et hul, som pga. tandens placering ikke kan laves ordentligt, hvis der er defekter i knoglen omkring tanden pga. overlapning af tandkød, eller hvis den sidder i en position, der gør, at der kan opstå hul eller parodontose i tanden foran. Og selvfølgelig fjernes en visdomstand, hvis der er kraftig tandpine, eller der flere gange har været andre gener fra tanden.

Det at fjerne en visdomstand er meget forskelligt fra tand til tand. Nogle har samlede rodkomplekser, der gør dem lettere at fjerne, andre har meget spredte rødder med bukkede rodspidser. Tænderne kan ligeledes sidde mere eller mindre tilgængeligt, nogle er helt frembrudt i mundhulen, mens andre ligger med større dele der er dækket af knogle.

Inden man fjerner en visdomstand i underkæben, er det vigtigt at finde ud af, hvordan rodforholdene er i forhold til den store nerve i underkæben. Denne nerve sender nerveimpulser fra de fleste tænder i underkæben, og den sender også impulser fra underlæben i den pågældende side. Meget sjældent sidder denne nerve i forbindelse med roden på en sådan måde, at man vil kunne beskadige nerven, hvis man fjerner den. En beskadiget nerve vil i værste fald kunne forårsage permanent følelsesløshed i underlæben. En gang i mellem får nerven et lille tryk, og der kan komme en føleforstyrrelse, der som oftest vil normalisere sig efter kort tid.

Efter fjernelse af en visdomstand skal man som hovedregel forvente at have smerter en uge efter operationen, men man vil ofte opleve ømhed i op til to uger. Efter operation er det vigtigt, at man følger de anvisninger der gives, for at opnå den bedst mulige heling.

En gang i mellem opstår der, hvad der kaldes for en ”dry socket” (alveolitis sicca), hvor hele eller dele af det blodkoagel, der dannes i knoglen efter fjernelse af tanden, skylles ud og efterlader en blottet knogle i mundhulen. Symptomerne er kraftige og dunkende og kommer ofte først på 2.-4. dagen efter operationen. Man kan dog heldigvis symptombehandle ved at lægge et stykke gaze med eugenol ned i det område, hvor tanden har siddet, og man skifter så dette gaze hver dag, indtil symptomerne er markant forbedret.

Book online nu

Klinikken

Vi er professionelle, engageret og følger løbende efteruddannelses kurser. Vi er et team som arbejder rigtig godt sammen, det er vores optimale mål, at give vores patienter den bedst mulige behandling.

Centralt i København

Er du i bil er der ingen problemer med parkering. Der er en stor underjordisk parkering under Israels Plads.
Træk en billet ved indkørsel til parkeringskælder og få en rabat billet hos sekretæren til brug ved udkørsel

Har du brug for en akut tid?

Som patient hos Tandlægerne i Rømersgade er du garanteret hurtig hjælp, som oftest samme dag.
[buttons]