Ring og book tid eller få svar på dine spørgsmål:33 33 89 90
Tilbage til behandlinger

Implantater

Et implantat er en skrue, en kunstig rod af metal , der kommer til at fungere på samme måde som tandens rod. Oven på denne skrue placerer man en krone eller opbygning til en protese.

Manglende kindtand

Implantat

Implantat med krone

Implantater er fremstillede af grundstoffet titanium. Det har den egenskab, at det i knoglevæv er i stand til at indgå en fysisk-kemisk forbindelse med det levende knoglevæv og derved låses fast. Denne proces kaldes for osseointegration.

Processen for at placere et implantat er meget forskellig fra patient til patient. Nogle patienter har en god tyk knogle hvori det er nemt at placere et implantat, mens andre har meget sparsomme mængder knogle, hvor det kræver, at man opbygger knogle i det område, hvor man ønsker at placere implantatet.

Efter at tanden er fjernet, anbefales det, at man venter minimum 1–2 mdr., inden man skruer implantatet i kæbebenet. Ventetiden er for at sikre, at der er en begyndende knogledannelse, der hvor tanden er blevet fjernet.

Når implantatet er blevet sat i, skal man regne med en ventetid på ca. 2- 3 måneder, inden man f.eks. kan få en krone eller andet sat på implantatet. Denne ventetid skyldes, at knoglen skal have tid til at vokse ind og gribe godt fat i implantatet. Hvis man har fået lavet knogleopbygninger i forbindelse med isætningen af implantatet, er ventetiden ofte mere end 6 måneder, inden man må belaste implantatet med en krone eller protese.

Når man har fået et implantat, betyder det ikke, at man kan lade være med at holde rent omkring implantatet. Det er rigtigt, at man ikke kan få caries i et implantat med krone, men man kan godt udvikle paradentose (periimplantitis) i tandkød og knogle omkring implantatet, hvis man ikke holder belægningerne væk.

Som hovedregel anbefales det, at en ryger stopper med at ryge, hvis han eller hun skal have et implantat, da chancen for succes er markant bedre, hvis man ikke ryger. Hvis man ikke kan stoppe helt, anbefales det, at man stopper i et par uger inden operationen og først starter igen 4 uger efter operationen. Årsagen er, at rygning hæmmer heling.

Patienter med diabetes har dårligere heling, og derfor skal en diabetiker som oftest vente længere inden belastning.

Hvad kan man med implantater:

Man kan lave proteser, der ved hjælp af tryklåse på implantater sidder utroligt godt fast. Man kan lave enkelttandserstatninger, man kan lave større og mindre broløsninger, hvor man får tænder, der ikke kan fjernes, og som indgår i det almindelige tandsæt.

Book online nu

Klinikken

Vi er professionelle, engageret og følger løbende efteruddannelses kurser. Vi er et team som arbejder rigtig godt sammen, det er vores optimale mål, at give vores patienter den bedst mulige behandling.

Centralt i København

Er du i bil er der ingen problemer med parkering. Der er en stor underjordisk parkering under Israels Plads.
Træk en billet ved indkørsel til parkeringskælder og få en rabat billet hos sekretæren til brug ved udkørsel

Har du brug for en akut tid?

Som patient hos Tandlægerne i Rømersgade er du garanteret hurtig hjælp, som oftest samme dag.
[buttons]