Proteser
Mangler man alle tænder i overkæben eller underkæben, kan man lave en helprotese i akryl. Denne protese sidder fast ved, at der opstår en lille sugekop effekt (i overkæben) samt ved hjælp af tungen og muskler i kinderne.
Nogle er glade for denne løsning, andre kan ikke acceptere, at tænderne sidder løst i munden, og at protesen af og til løsner sig under tygning. Ønsker man, at protesen skal sidde fast, kan man få isat implantater i kæbebenet, der så ved hjælp af tryklåse holder protesen på plads. Dette fjerner ulempen ved den løse protese.
Selv nogle få naturlige tænder kan gøre livet mere behageligt for protesebrugere. De kan anvendes som støtte for en såkaldt Unitor protese, som ved hjælp af et støbt stel (ædelmetal), der fastgøres til de naturlige resttænder, overfører en del af trykket ved tygning til disse og holder protesen på plads – også selv om gummen er svundet meget.
Denne løsning kan være rigtig god da protesen er mere fikseret, men man vil kunne se bøjler på tænderne, hvilket for nogle kan være et kosmetisk problem.
Fælles omkring alle proteserne er, at de samler flere belægninger, og man skal derfor være grundig med at rengøre både proteser og resterende tænder og implantater. Samtidig vil proteser, der hviler på gummen, påføre gummen et tryk der medfører, at gummen med tiden vil blive mindre i volumen. Derfor skal man løbende have lavet en ny foring af protesen, for at få dem til at passe med underlaget. Samtidig kan det være nødvendigt at stramme bøjler på unitoren og udskifte tryklåse på de proteser, der hviler på implantater.