Ring og book tid eller få svar på dine spørgsmål:33 33 89 90
Tilbage til behandlinger

Rodbehandling i København K

Det er ikke alle, der oplever tandpine fra en tand, hvor nerven enten er inficeret eller død pga. infektion. Nogle føler lidt murren, andre føler at tanden er lidt anderledes at tygge på, nogle har af og til en hævelse på tandkødet, mens andre igen har så kraftig tandpine, at de dårligt kan være nogen steder.

Men uanset hvilken af de ovenstående scenarier der passer, så er årsagen en infektion, og den skal behandles. Hvis tanden ikke rodbehandles, vil der kunne udvikle sig større betændelsestilstande i knoglen ud fra rodspidsen af tanden, og disse vil hos nogle blive ved med at udvide sig i størrelse.

Ved en rodbehandling borer man ned i tanden, til man når det område, hvor nerven er. Hos nogle er nerven ”levende” mens den hos andre er død (nekrotiseret). Nogle tænder har én rodkanal mens andre har fire. Når man har fundet nerven i tanden, begynder man at udrense nerven i rodkanalen (rodkanalerne) på tanden med tynde file.

Ofte lægger man efter udrensning et indlæg af calciumhydroxid i rodkanalerne. Dette indlæg fungerer antibakterielt pga. meget høj pH, og hvis tanden så er symptomfri ugen efter, vælger man at rodfylde tanden.

Det er desværre ikke alle rodbehandlinger, der lykkes, og årsagerne kan være mange. Rodkanalerne kan have en udformning, der gør, at det ikke er muligt at udrense tilstrækkeligt. Der kan være ekstra rodkanaler, der ikke kan lokaliseres, der kan være bikanaler , og der kan være flere udgange fra rodkanalen ved rodspidsen.

Når man laver en rodbehandling, bruger man meget tynde og bøjelige rodfile i forskellige størrelser. Selv om disse file er meget fleksible, sker det desværre en gang i mellem, at disse file knækker under udrensningen på en måde, der gør det umuligt at fjerne den knækkede fil fra rodkanalen. En knækket fil i en rodkanal gør denne umulig at rodfylde. Dog er det ikke altid, at disse tænder får symptomer eller udvikler rodspidsbetændelse.

Når de er rodbehandlet, skal de fleste tænder efter en observationsperiode have en krone. Årsagen er, at rodbehandlede tænder mister deres blodforsyning, når nerven fjernes fra tanden. Dette medfører, at tanden bliver mere sprød, således at tanden knækker meget lettere end normale tænder. Samtidig er de fleste rodbehandlede tænder meget destruerede pga. caries og tidligere fyldninger.

Book online nu

Klinikken

Vi er professionelle, engageret og følger løbende efteruddannelses kurser. Vi er et team som arbejder rigtig godt sammen, det er vores optimale mål, at give vores patienter den bedst mulige behandling.

Centralt i København

Er du i bil er der ingen problemer med parkering. Der er en stor underjordisk parkering under Israels Plads.
Træk en billet ved indkørsel til parkeringskælder og få en rabat billet hos sekretæren til brug ved udkørsel

Har du brug for en akut tid?

Som patient hos Tandlægerne i Rømersgade er du garanteret hurtig hjælp, som oftest samme dag.
[buttons]