Tandblegning i København K
Der findes flere forskellige måder at blege tænder på. Der er dels det, der hedder klinikblegning, hvor man på en time i tandlægestolen, får bleget sine tænder. Denne behandling foregår ved, at tænderne bliver dækket af en kraftig blege gel, og derefter bliver der ofte placeret en uv-lampe, der lyser på gelen.
Før blegning
Efter blegning
Denne behandling er hurtig og effektiv, men der bruges stærke koncentrationer af blege gel, samtidig med at tænderne bliver varmet lidt op pga. lampen. Risikoen er, at man kan få meget mere følsomme tænder i perioden efter behandlingen og desuden kan den stærke gel, hvis den kommer på tandkødet, forårsage ætsninger. Lige efter behandlingen vil tænderne forekomme meget hvide, både fordi de er blevet bleget, men også fordi de er blevet udtørret af varmen fra lampen.
Undersøgelser viser, at man kan opnå præcis samme resultat, ved at benytte meget lavere koncentrationer blege gel, som påføres i en individuelt udformet skinne 6 timer hver dag (f.eks. om natten). Denne behandling er meget mere skånsom for tandkødet, og giver ikke de samme smerter fra tænderne efterfølgende. Den eneste ulempe er, at man selv derhjemme i op til 8 dage, hver aften, skal putte lidt gel i to specialfremstillede skinner, som man så sætter i munden.
Hos os tilbyder vi kun hjemmeblegningen pga. ovenstående forhold, da vi mener, at blegningen bør være så skånsom som mulig.
Er blegning farligt for tænderne? Som hovedregel er blegning ikke farligt for patienter med almindelige tænder. Der kan dog være patienter, som man ikke anbefaler at få bleget deres tænder.
Man skal være opmærksom på, at hvis man har fyldninger eller kroner på sine fortænder, vil disse ikke blive bleget, så måske man efter en blegning ønsker at få udskiftet enkelte fyldninger pga. den opståede farveforskel.