Ring og book tid eller få svar på dine spørgsmål:33 33 89 90
Tilbage til behandlinger

Tandimplantater i København K

Tandimplantater kan bruges til at erstatte en eller flere manglende tænder. Implantatet kan ved enkelttandsimplantat erstatte en enkelt mistet tand, imens en implantatbro kan erstatte flere tænder.

Manglende kindtand

Implantat

Implantat med krone

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en skrue, en kunstig rod af metal , der kommer til at fungere på samme måde som tandens rod. Oven på denne skrue placerer man en krone eller opbygning til en protese. Resultatet er en helt ny tand med samme form og styrke som den oprindelige, og man kan ikke se forskel på ens egne tænder og kronen på et tandimplantat.

Tandimplantater er fremstillede af grundstoffet titanium. Det har den egenskab, at det i knoglevæv er i stand til at indgå en fysisk-kemisk forbindelse med det levende knoglevæv og derved låses fast. Denne proces kaldes for osseointegration.

Hvad kan man med implantater?

Man kan lave proteser, der ved hjælp af tryklåse på implantater sidder utroligt godt fast. Man kan lave enkelttandserstatninger, man kan lave større og mindre broløsninger, hvor man får tænder, der ikke kan fjernes, og som indgår i det almindelige tandsæt.

Hvordan foregår behandlingen?

Processen for at placere et tandimplantat er meget forskellig fra patient til patient, men fælles for alle implantatbehandlinger er, at det kræver flere tandlægebesøg. Tandlægen skal først og fremmest vurdere, om der er tilstrækkeligt med plads og knogle til, at der overhovedet kan indsættes et tandimplantat. Nogle patienter har en god tyk knogle, hvori det er nemt at placere et implantat, mens andre har meget sparsomme mængder knogle, hvor det kræver, at man opbygger knogle i det område, hvor man ønsker at placere implantatet.

Efter at tanden er fjernet, anbefales det, at man venter minimum 1–2 mdr., inden man skruer tandimplantatet i kæbebenet. Ventetiden er for at sikre, at der er en begyndende knogledannelse, der hvor tanden er blevet fjernet.

Når implantatet er blevet sat i, skal man regne med en ventetid på ca. 2- 3 måneder, inden man f.eks. kan få en krone eller andet sat på implantatet. Denne ventetid skyldes, at knoglen skal have tid til at vokse ind og gribe godt fat i implantatet. Hvis man har fået lavet knogleopbygninger i forbindelse med isætningen af implantatet, er ventetiden ofte mere end 6 måneder, inden man må belaste implantatet med en krone eller protese.

Som hovedregel anbefales det, at en ryger stopper med at ryge, hvis han eller hun skal have et implantat, da chancen for succes er markant bedre, hvis man ikke ryger. Hvis man ikke kan stoppe helt, anbefales det, at man stopper i et par uger inden operationen og først starter igen 4 uger efter operationen. Årsagen er, at rygning hæmmer helingen.

Patienter med diabetes har dårligere heling, og derfor skal en diabetiker som oftest vente længere inden belastning.

Forlæng implantatets levetid med god mundhygiejne

Når man har fået et implantat, betyder det ikke, at man kan lade være med at holde rent omkring implantatet. Det er rigtigt, at man ikke kan få caries i et implantat med krone, men man kan godt udvikle paradentose (periimplantitis) i tandkød og knogle omkring implantatet, hvis man ikke holder belægningerne væk.

En god mundhygiejne sørger for at tandimplantatet og resten af dine tænder har de bedste forudsætninger for at holde i mange år efter behandlingen.

Tandimplantater i København hos Tandlægerne Rømersgade

Hos Tandlægerne Rømersgade tilbyder vi både forundersøgelser samt implantatbehandlinger på vores klinik i København K – og vi hjælper gerne med at finde den bedste løsning for dig. Har du spørgsmål til tandimplantater, er du altid velkommen til at kontakte os eller du kan bestille tid til en forundersøgelse direkte her på siden.

Book tid online nu

Klinikken

Vi er professionelle, engageret og følger løbende efteruddannelses kurser. Vi er et team som arbejder rigtig godt sammen, det er vores optimale mål, at give vores patienter den bedst mulige behandling.

Centralt i København

Er du i bil er der ingen problemer med parkering. Der er en stor underjordisk parkering under Israels Plads.
Træk en billet ved indkørsel til parkeringskælder og få en rabat billet hos sekretæren til brug ved udkørsel

Har du brug for en akut tid?

Som patient hos Tandlægerne i Rømersgade er du garanteret hurtig hjælp, som oftest samme dag.
[buttons]