Ring og book tid eller få svar på dine spørgsmål:33 33 89 90
Tilbage til behandlinger

Tandlægeskræk København

Tandlægeskræk (odontofobi) er en folkelig betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Men tandlægeskræk er faktisk et dårligt navn, for det er ikke tandlægen, man er bange for, men undersøgelsen, instrumenterne eller behandlingen.

Vi er specialister i tandlægeskræk og tager hensyn. Cirka 10 % af Danmarks befolkning lider af odontofobi, og cirka 30 % er nervøse, bange eller har en mild angst for tandbehandling.

Ofte er årsagen, at man tidligere har haft en dårlig oplevelse hos tandlægen. Er man selv patient med tandlægeskræk, kan det være meget svært at komme til tandlægen.

De fleste kommer kun, når de har tandpine, hvilket ofte giver en dårlig oplevelse.

Det bedste man kan gøre for sig selv, som patient med tandlægeskræk, er at være åben omkring forholdene over for tandlægen. På den måde ved tandlægen, at der skal tages ekstra hensyn og evt. sættes ekstra tid af til dig.

Husk at det er dig, der styrer tempoet i behandlingen og dig, der siger start og stop. Tandlægen er der for at hjælpe dig i det tempo, der passer dig.

Angst for tandbehandling har mange udtryksformer og grader. Ofte har angsten noget at gøre med din måde at tænke på. Ved at følge nogle enkle råd kan du aktivt være med til at forhindre, at angsten får overtaget, og i stedet lære dig selv at få det bedre med at gå til tandlæge.

  1. For det første skal du erkende din angst og ikke gemme den af vejen. Det er ikke flovt at være bange. Der er mange, der har det på samme måde som dig.
  2. Vælg en tandlæge, som du har sympati for, og som har forstand på behandling af mennesker med angst for tandbehandling. Fortæl, hvorfor du er bange, og hvad du er bange for. Hvis tandlægen ikke forstår dine problemer, så skift tandlæge.
  3. Få regelmæssige og hyppige konsultationer hos tandlægen. Helst hver tredje måned, så du kommer ind i en god rytme. Overhold mødetidspunkterne fra gang til gang og meld ikke afbud!
  4. Stil krav til tandlægen. Lav en aftale om, hvad behandlingen skal omfatte, hvordan den skal forløbe, hvor meget det haster, og hvor meget den skal koste.
  5. Sørg for at få de pauser under behandlingen, som du behøver. Fortæl tandlægen, hvis du er/bliver bange, og hvis det gør ondt. Hvis du f.eks. sveder i håndfladerne, så bed om en serviet og få dem tørret.
  6. Spørg altid, hvis der er noget i behandlingen, du ikke forstår, eller noget, du vil vide nærmere besked om.

Book online nu

Klinikken

Vi er professionelle, engageret og følger løbende efteruddannelses kurser. Vi er et team som arbejder rigtig godt sammen, det er vores optimale mål, at give vores patienter den bedst mulige behandling.

Centralt i København

Er du i bil er der ingen problemer med parkering. Der er en stor underjordisk parkering under Israels Plads.
Træk en billet ved indkørsel til parkeringskælder og få en rabat billet hos sekretæren til brug ved udkørsel

Har du brug for en akut tid?

Som patient hos Tandlægerne i Rømersgade er du garanteret hurtig hjælp, som oftest samme dag.
[buttons]