Ring og book tid eller få svar på dine spørgsmål:33 33 89 90
Tilbage til behandlinger

Tandlægeskræk i København K

Tandlægeskræk (odontofobi) er en folkelig betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Men tandlægeskræk er faktisk et dårligt navn, for det er ikke tandlægen, man er bange for, men undersøgelsen, instrumenterne eller behandlingen.

Vi er specialister i tandlægeskræk og tager ekstra hensyn til dig, der er nervøs for at gå til tandlægen. Cirka 10 % af Danmarks befolkning lider af odontofobi, og cirka 30 % er nervøse, bange eller har en mild angst for tandbehandling, så du er ikke alene.

Ofte er årsagen til tandlægeskræk, at man tidligere har haft en dårlig oplevelse hos tandlægen. Er man selv patient med tandlægeskræk, kan det være meget svært at komme til tandlægen, selvom det er en nødvendighed. Hvis man ikke går til tandlægen, kan små problemer nemlig hurtigt vokse sig store – og det kan føre til smerter, skader på tænderne, dårlig ånde og tyggebesvær. På sigt kan problemer med tænderne blive til hovedpine, søvnbesvær og feber.

De fleste med tandlægeskræk kommer kun til tandlæge, når de har tandpine og ikke ser en anden løsning, hvilket ofte giver endnu en dårlig oplevelse. Det er vigtigt, at man kommer til tandlæge regelmæssigt, selvom man har tandlægeskræk for at undgå de helt store problemer med tænderne.

Det bedste man kan gøre for sig selv, som patient med tandlægeskræk, er at være åben omkring forholdene over for tandlægen. På den måde ved tandlægen, at der skal tages ekstra hensyn og evt. sættes ekstra tid af til dig.

Husk at det er dig, der styrer tempoet i behandlingen og dig, der siger start og stop. Tandlægen er der for at hjælpe dig i det tempo, der passer dig.

Kom din tandlægeskræk til livs

Tandlægeskræk og angst for tandbehandling har mange udtryksformer og grader. Ofte har angsten noget at gøre med din måde at tænke på. Ved at følge nogle enkle råd, kan du aktivt være med til at forhindre, at angsten får overtaget, og i stedet lære dig selv at få det bedre med at gå til tandlæge.

  1. Erkend din angst og gem den ikke af vejen. Det er ikke flovt at være bange. Der er mange, der har det på samme måde som dig. Vi kan kun hjælpe dig, hvis vi ved, at du lider af tandlægeskræk på forhånd.
  2. Vælg en tandlæge, som du har sympati for, og som har forstand på behandling af mennesker med tandlægeskræk og angst. Fortæl, hvorfor du er bange, og hvad du er bange for. Hvis tandlægen ikke forstår dine problemer eller ikke tager det nødvendige hensyn, så skift tandlæge.
  3. Få regelmæssige og hyppige konsultationer hos tandlægen. Helst hver tredje måned, så du kommer ind i en god rytme med tandlægebesøg. Overhold mødetidspunkterne fra gang til gang og meld ikke afbud!
  4. Stil krav til tandlægen. Lav en aftale om, hvad behandlingen skal omfatte, hvordan den skal forløbe, hvor meget det haster, og hvor meget den skal koste.
  5. Sørg for at få de pauser under behandlingen, som du behøver. Fortæl tandlægen, hvis du er/bliver bange, og hvis det gør ondt. Hvis du f.eks. sveder i håndfladerne, så bed om en serviet og få dem tørret.
  6. Spørg altid, hvis der er noget i behandlingen, du ikke forstår, eller noget, du vil vide nærmere besked om. Jo mere viden du selv har, jo nemmere er det at forholde sig til behandlingen.

Vi er specialister i tandlægeskræk i København

Hos Tandlægerne Rømersgade møder du et personale, der er trænet i og har mange års erfaring med patienter med tandlægeskræk i København. Vi lægger stor vægt på at skabe en tryg situation for dig og tilbyder smertefri behandling, så du kan komme regelmæssigt til tandlægen og passe godt på dine tænder hele livet igennem.

Vil du gerne vide mere om vores behandling for patienter med tandlægeskræk eller har du spørgsmål til dine muligheder hos os? Du er altid velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular eller ringe til os på klinikken. Vi sidder klar til at hjælpe dig videre.

Book online nu

Klinikken

Vi er professionelle, engageret og følger løbende efteruddannelses kurser. Vi er et team som arbejder rigtig godt sammen, det er vores optimale mål, at give vores patienter den bedst mulige behandling.

Centralt i København

Er du i bil er der ingen problemer med parkering. Der er en stor underjordisk parkering under Israels Plads.
Træk en billet ved indkørsel til parkeringskælder og få en rabat billet hos sekretæren til brug ved udkørsel

Har du brug for en akut tid?

Som patient hos Tandlægerne i Rømersgade er du garanteret hurtig hjælp, som oftest samme dag.
[buttons]